Si te kursejme ujin….(Keshilla Mjedisore)

WomanDrinkingWaterTë dhëna dhe fakte për ujin...

 • 97 % e ujit në të gjithë globin është i kripur,
 • Vetëm 2.7 % e sasisë së përgjithshme të ujit mund të shfrytëzohet për pije.
 • Uji është rregullatori i temperaturës së tokës.
 • Ai, gjithashtu, rregullon temperaturën e trupit tonë
 • Uji është transportuesi i ushqimeve dhe i oksigjenit në qelizat e trupit të njeriut.
 • Uji përbën 66% të organizmit, 75 % të trurit njerëzor dhe 75 % te të gjithë bimësisë së gjallë .
 • Një person mund të jetojë rreth një muaj pa ushqim, por vetëm disa ditë pa ujë. Read the rest of this entry
Advertisements

Epidemia e ndertimeve pa leje mberthen kryeqytetin.

6196_295023960598194_427216544_nPlanifikon te besh nje dhome shtese, nje kat apo dhe nje ndertese te tere? Kjo eshte koha e duhur. Gjithesesi duhet mbaruar pune sa me shpejt. Me kete mendim kane nisur punimet shumica e ndertuesve ne shume prej zonave te kryeqytetit. Read the rest of this entry

Sondazh.

Sondazh.

Mjedisi, si të kujdesemi për të!

Thenie per mjedisin :)

th greenAjo që do të jetë e shëmtuar në një kopsht krijon të bukurën në një mal.(Viktor Hygo)

                            Të jeni të interesuar për ndryshimin e stinëve është gjendje më e lumtur e mendjes se sa me qenë pashpresisht i dashuruar në pranverë. (George Santayana, filozof amerikan 1863-1952)    

                                                                                                                                                 Read the rest of this entry

Si mund të kontribuaj unë për një mjedis të pastër?

keshilla x mjenisinKëto janë disa rregulla bazike, aplikimi i të cilave ndikon në uljen e ndotjes mjedisore:

 • Hidhi mbeturinat në shportë, jo në vende publike.
 • Uji është i çmueshëm, mos e lë të rrjedhë pa nevojë.
 • Fike dritën kur nuk është askush në dhomë.
 • Makinat  ndotin ajrin, rrugëve të shkurtra ec ose shfrytëzoje biçikletën.
 • Mbill pemë, shumë pemë, të paktën një gjatë jetës suaj. Read the rest of this entry

Dita Boterore e Mjedisit edhe në Shkodër.

397435_486733111368773_358627981_nNe kuader te Dites Boterore te Mjedisit 5 qershor në  Shkodër u  organizua  një paradë mjedisore me pjesemarrjen e disa shkollave të Qarkut Shkodër. 

Sloganin “Mendoni dhe Veproni Gjelber” si thirrje qe te rinjte e qarkut Shkoder u bene qytetareve per te vendosur me ne vemendje ceshtjet mjedisore duke qene element thelbesor i jetes se tyre.Ne kete aktivitet pati nje pjesemarrje prej rreth 150 studentesh dhe nxenesish te cilet gjate marshimit shperndane ne komunitet rreth 1000 broshura me mesazhe sensibilizuese. Read the rest of this entry

Konference permbyllese “Grumbullimi i ndare i mbetjeve ne shkolla dhe komunitete”

Ajri Qendra EDEN organizoi javen e kaluar, me 12 qershor, ne qytetin e Shkodres, konferencen permbyllese te projektit “Grumbullimi i ndare i mbetjeve ne shkolla dhe komunitete”.Ne kete konference ishin te pranishem perfaqesuesit e organizates partnere ne Mal te Zi, Sekretariati i Perbashket Teknik (JTS), perfaqesues te qendres EDEN, mesues dhe nxenes te shkollave 9-vjecare ku u zbatua projekti ne Shqiperi, perkatesisht ne komunat Ana e Malit, Velipoje dhe Dajc.Gjate kesaj konference pjesemarresit paten mundesi qe te njiheshin me nje permbledhje te arritjeve te ketij projekti, me veshtiresite e ndeshura dhe me pozitivitetin e pritur nga komuniteti dhe nga shkollat pwr kwtw kesaj nisme. Read the rest of this entry

Turizmi malor në Shqiperi, ndryshojne preferencate e te huajve.

turizmi-malorTe huajt kane rritur preferencat e tyre per turizmin malor ne Shqiperi.Lugina e Valbones, Thethit, Parku i Lures dhe jo vetem, nga viti ne vit shtojne numrin e turisteve qe i vizitojne, duke ndikuar ne zhvillimin e ekoturizmit dhe agroturizmit ne vend.

Çeket jane vizitore te rregullt dhe shenojne numrin me te larte, por ka gjermane, angleze dhe turiste nga vende te ndryshme te Europes Perendimore qe terhiqen nga klima malore.  Read the rest of this entry